Sebastian Bredal

– vinmester med bredde og vinvidd

Sebastian Bredal har fulgt hjertet, nesen og smaksløkene siden han var ferdig it-utdannet og skiftet kurs. En teft og lidenskap som på få år har plassert ham som en av tre i Norge, og en av 301 i verden, med den eksklusive tittelen «Master of wine». * Til historien hører, (noe media har yndet å bemerke, så vi tar det med), at Sebastian Bredal kvalifiserte seg til tittelen på halve tiden av det som er vanlig. Det antyder ikke bare talent og usedvanlig smakshukommelse, men også vilje og grundighet.

Som andre med stor innsikt viser Sebastian en deilig favnende holdning til vin. Vi liker det i Provencereiser! Hans ordbruk vitner om åpenhet, bredde og ikke minst lyst til å inspirere selv de av oss som velger vin efter hvor tom varehyllen er. Hør bare hva Sebastian sier selv:

For meg er det viktig å snobbe det hele litt ned. De beste vinene er best fordi de passer perfekt til maten på bordet og fordi de passer perfekt til anledning og gjestene rundt bordet. Det betyr at relativt ukjente etiketter kan by på store opplevelser. Og det betyr at svært kjente etiketter fra produsenter som lager store volumer av vin, også kan by på overraskende gode og minnerike opplevelser.

Dette rimer godt med Sissas glade dager i Provence, hvor nettopp settingen – landsbyen mellom vinrankene, stemningen rundt bordet og den lokale koloritten – er det som får gjestene til å komme igjen og igjen. Nå nyter vi oftest vinen vår i Norge, hvor polet, ikke vinslottet er kilden til våre mer eller mindre edle dråper – og hva da? Det er nettopp her vi er ekstra glad for å ha Sebastian med på teamet; riktignok har ikke vinkurser oppskrifter for hjemmebruk, men en weekend med Sebastian gir deg unik anledning til inside tips og nyttige notater.

For selv på forretningssiden – vinimport – hvor Sebastian har etablert seg solid på få år, finner vi igjen samme teft og lyst til å ta vare på kunder på alle nivåer. Hans Master of Wine-oppgave bekrefter engasjementet; der undersøkte han hva som påvirker norske kunders kjøpsadferd når de handler på vinmonopolet. Vinmonopolets kunder, det er oss det, enten vi er enkle eller avanserte. Sebastians importfirma, Symposium Wines AS, leverer til polet, og hans engasjement i å snuse opp attraktive viner i alle prisklasser tegner godt for norske kursdeltagere. Dette er en weekend du “tar med deg hjem” og kan hente frem neste gang du velger vin til venner og hygge.

Sebastian Bredal (foto: Arild Danielsen)

*  The Institute of Master of Wine ble etablert i London i 1953. Man ønsket å skape en organisasjon der verdens fremste vinkjennere kunne møtes og sammen arbeide for et høyere kunnskapsnivå i bransjen og forbedret vinkvalitet. Kravet til medlemskap er fortsatt meget høyt, og i dag er det kun 301 personer som kan bruke tittelen Master of Wine. Master of Wine-studiet består av tre hoveddeler: En teoretisk del, deretter en praktisk smaking og til slutt en selvstendig oppgave som skal bedømmes av en jury.

Som vinimportør brenner jeg for at enkelte av verdens viner skal finne veien til ditt glass; det kan være smakebiter fra en historie, en landsby og en tid, eller det kan være glimt fra en families eldgamle vinmakertradisjon eller resultatet av et stort foretak med verdensomspennende suksess. Uansett, det er i selskap med nære venner, familiemedlemmer eller kolleger, både nye og gamle, at vinen spiller sin viktige rolle.

Sebastian Bredal

Neste anledning blir en kombinert trøffeljakt og kokkekurs med Trond Moi, søn 4.–lør 10. februar 2024.

Magen, hjertet og sansene står i sentrum under glade mat- og vindager kombinert med trøffeljakt. Sammen skal vi finne dem, lage dem og smake dem – de hemmelighetsfulle trøflene, kjøkkenets sorte diamanter. Trond Moi holder matkurs med oss på det store landsbykjøkkenet. Selvfølgelig skal vi bruke trøfler i maten.
Pris: NOK 14.400,–

Send en e-post til sissa@provencereiser.com for å melde deg på, eller om du har spørsmål til opplegget.

Les mer om mat- og vinkursene her. Se også informasjon om våre trøffelturer her. For spørsmål omkring den praktiske gjennomføringen av tematurene våre viser vi til vår generelle informasjonsside.

Informasjon om tur

8 + 12 =