Glade tematurer i Provence med Sissa

Praktiske opplysninger om Provencereisers tematurer

Inkludert i kursavgiften:

  • Transport fra Nice til oppholdsstedet, t/r
  • Kost og losji; tre daglige måltider m/drikke
  • Sengetøy, håndklær

Dette kommer i tillegg:

  • Flyreisen
  • Transportutgifter ved eventuelle lengre utflukter

Reisen

Vi møter våre gjester på flyplassen i Nice og frakter dem derfra til vår koselige landsby – en biltur på halvannen time i fantastiske omgivelser. Ved returen sørger vi også for å frakte alle trygt tilbake til flyplassen. Denne transporten er uten ekstra kostnad for våre deltagere.

Dersom det gjøres svippturer i omegnen benytter vi oss igjen av våre gode transportvenner. Provencereiser dekker da storparten av beløpet, men det kan påløpe en mindre kostnad på et par hundrelapper pr deltager avhengig av distanse og varighet på utflukten.

Oppholdet

På våre tematurer bor vi herskapelig i Cotignac, en av de vakreste landsbyene i Provence, midt i et område av gamle vingårder med vinranker på geledd.

Alle som ønsker det får egne rom, de fleste av disse med bad (bildet viser et av de største rommene). Noen få rom deler bad på gangen. Sengetøy og håndklær er selvsagt på plass, også hårføner. Badene er utstyrt med toalettpapir, såpe og sjampo. Man holder seg selv med personlige toalettsaker utover dette.

I Frankrike benyttes samme el-system som i Norge, og det er derfor ikke behov for adaptere til elektronisk utstyr.

Måltidene

Siden vi i Provencereiser mener god mat og godt drikke er viktig for kreativitet og trivsel, nyter vi herlige lange luncher og middager. Og om morgenen kommer frokosten på bordet fra klokken syv.

Vi spiser våre måltider hjemme – enten på patioen ved utekjøkkenet, ved langbordet utenfor kjøkkenet eller i spisestuen. Vi har glade aperitivos i hagen med litt snadder til, og samtalene summer rundt veldekkede bord.

Kost «all inclusive» er for øvrig inkludert i turavgiften; nydelige to- og treretters måltider kjærlig tilberedt av Sissa på det romslige kjøkkenet. Deltar du på mat- og vinkurs er du jo selv med på tilberedningen – men også du som er med på malerkurs eller fotokurs er hjertelig velkommen som kjøkkenassistent.

Malerkurs med Provencereiser

Innbydende omgivelser

Huset vi benytter ligger i en nydelig stor hage – park, nærmest – med saltvannsbasseng, egen boulebane, stier til vandring, hyggelige sittegrupper og en deilig urtehage.

Rett utenfor porten ligger landsbyen med alt vi forbinder med det gode liv i Provence. Et stort torg med livlige kafeer og restauranter under platantrærne, små gallerier, interiør- og moteforretninger, kunstbutikker og en alltid åpen kirke. Alt omkranset av et terreng med muligheter for både sportslige og bedagelige turer. For morgenfugler har vi vår faste morgentur til det gamle kapellet eller det vi kaller Den Hemmelige Fossen.

De fleste som reiser med oss velger å reise alene, men atmosfæren og aktivitetene bidrar straks til at man føler seg hjemme i et avslappet sosialt felleskap.

Velkommen til Provencereiser og en opplevelse for sansene

Vi arrangerer mat- og vinkurs, malekurs, yogakurs, fotokurs og trøffeljakt i vakre Provence.

Neste turmulighet: Malekurs med Jan-Ove Tuv 21.–27. april 2024. Se kalender nederst på siden.